Un club din municipiul Botoşani – închis de poliţişti

Un club din municipiul Botoşani a fost închis de poliţişti, în urma unei razii făcute la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, în urma controlului efectuat s-au constatat nereguli privind implementarea măsurilor de siguranţă pentru apărarea împotriva incendiilor. 

Poliţiştii din Botoşani au organizat, în perioada 3 – 5 septembrie, o acţiune pe raza judeţului Botoşani, în sistem integrat cu jandarmi şi pompieri, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul cetăţenilor, scrie agerpres.ro.

Astfel, peste 130 de efective au fost angrenate în desfăşurarea activităţilor, prilej cu care au fost legitimate peste 700 de persoane, controlate 190 de autovehicule şi 57 de unităţi economice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 88.000 de lei.

Dintre acestea, 51 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, 21 – pentru nerespectarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind regimul circulaţiei pe drumurile publice şi două sancţiuni în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea OUG 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

Lasa un comentariu