Un autocar cu 35 de pasageri din multe judeţe, veniţi din Italia, a fost direcţionat de la vamă direct spre judeţul Neamţ

Un autocar cu 35 de români care veneau din Italia a fost direcţionat de la vamă direct spre judeţul Neamţ, deşi doar doi dintre pasageri sunt nemţeni, a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul a adăugat că singura soluţie la dispoziţie este aceea de a fi introduşi în carantină, în judeţul Neamţ, toţi cei 35 de pasageri, scrie agerpres.ro.

‘Este un autocar al unei firme de transport din Neamţ şi probabil s-a crezut că toţi pasagerii sunt din Neamţ, dar de fapt doar doi sunt de aici. Ne-am trezit cu autocarul plin de oameni aici, în judeţ, şi cred că trebuie să îi carantinăm pe toţi aici’, a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul de Neamţ a adăugat că sunt spaţii suficiente de carantinare în judeţ pentru a face faţă şi altor cazuri, dacă va fi nevoie.

În judeţul Neamţ sunt 60 de persoane aflate în carantină, 450 în autoizolare şi 6 în autoizolare instituţionalizată ca şi carantină pentru că nu aveau condiţiile necesare la domiciliu.

A fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu COVID-19 la o femeie de 54 ani, din Roman, care a fost transportată la spitalul din Iaşi.

leave a reply