Tumoră de 26 de kilograme extirpată din abdomenul unei femei, la Maternitatea din Botoşani

O tumoră malignă de aproximativ 26 de kilograme a fost extirpată, joi, din abdomenul unei femei din Botoşani, a declarat medicul Maria Olaru de la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

Potrivit acesteia, tumora gigant a fost scoasă din corpul pacientei, în vârstă de 46 de ani, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ două ore şi la care a participat o echipă medici de la Maternitatea din Botoşani, scrie agerpres.ro.

Femeia s-a prezentat la medic, după ce a început să aibă probleme de respiraţie şi a observat o creştere semnificativă a volumului abdomenului.

‘Ea credea că se îngraşă. De câteva luni, vedea că nu mai poate respira şi că îi creşte burta. Era o tumoră cât o sarcină la nouă luni. Era o tumoră malignă. Sigur va avea nevoie şi de chimioterapie. Una peste alta, viaţa este salvată şi va trăi mult timp de aici încolo’, a afirmat Olaru.

Cadrele medicale de la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati susţin că aceasta este cea mai mare tumoră extirpată vreodată la Botoşani.

Lasa un comentariu