Tineri morţi în Bacău, după ce băiatul ar fi cumpărat o maşină defectă

Doi tineri din judeţul Bacău au fost găsiţi morţi într-o maşină cumpărată de doar câteva ore. Tânărul de la volan şi-ar fi invitat prietena la o plimbare, deşi nu avea permis. Când au tras pe dreapta, au lăsat motorul pornit, iar o defecţiune a maşinii i-a ucis.

Noxele au fost evacuate în interior. Dacă tânărul ar fi mers la service cu autoturismul, ar fi descoperit uşor capcana mortală, spun specialiştii.

Era deja dimineaţă când poliţiştii i-au găsit pe tineri, fără suflare, în maşina-capcană. Ar fi ieşit aseară la o plimbare. Apoi, au tras pe dreapta. Ca să nu îngheţe, tânărul de la volan a lăsat motorul pornit.

Mădălina avea doar 16 ani. Ea şi cei trei fraţi au fost crescuţi de mamă, după ce tatăl lor a murit electrocutat.

Ionela Daraban, învăţătoarea Mădălinei: Nişte copii foarte buni şi muncitori care au înţeles că învăţătura este baza realizării. Păcat, mare păcat

Adrian, tânărul de la volan, avea 19 ani, şapte clase şi conducea fără permis. Azi-noapte, cei doi tineri au murit în somn, susţin surse din anchetă. Intoxicaţia cu monoxid de carbon trebuie confirmată de medicii legişti.

Cel mai probabil, tânărul nu a verificat maşina înainte să o cumpere. Orice mecanic ar fi văzut defectul mortal. Primele cercetări arată că ţeava de evacuare a noxelor era spartă, aşa că circuitul monoxidului de carbon a fost inversat, iar evacuarea s-a făcut în interior.

Chiar dacă autoturismul vechi arată bine la exterior, este importantă o verificare amănunţită înainte de a bate palma cu vânzătorul. În România, trei din patru maşini sunt mai vechi de 10 ani.

Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău: Poliţiştii efectuează cercetări pentru un dosar penal cu privire la infracţiunea uciderii din culpă

Cel mai probabil, poliţiştii îl vor audia şi pe cel care a vândut maşina. Ar fi vorba despre un bărbat din Vaslui care urmează să fie identificat.

Lasa un comentariu