Tată şi copil, răniţi grav pe pârtia de sanie din staţiunea Durău

Salvamontiştii din Neamţ au intervenit, duminică, pentru acordarea primului ajutor medical şi salvarea a două persoane accidentate grav pe pârtia de sanie din staţiunea Durău.

Acţiune a salvamontiştilor din Neamţ pentru acordarea primului ajutor medical şi salvarea a două persoane accidentate grav pe pârtia de sanie din staţiunea Durău. Un adult şi un copil au încercat să coboare împreună cu sania, nu au mai reuşit să o controleze, răsturnându-se şi accidentându-se grav în cădere”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Potrivit sursei citate, adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis, scrie agerpres.ro.

După acordarea primului ajutor medical, salvamontiştii au transportat cele două persoane accidentate la cele două ambulanţe SMURD şi SAJ trimise pentru preluare.

Salvamont România vă recomandă să nu folosiţi mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, evitaţi să coborâţi pante foarte înclinate sau porţiuni neamenajate şi neprotejate, evitaţi să coborâţi mai multe persoane pe sanie întrucât acestea, din cauza greutăţii, pot prinde viteze mari şi pot fi necontrolate. De asemenea, adulţii în cădere pot răni copii aflaţi alături de ei pe sanie”, sunt recomandările salvamontiştilor.

Lasa un comentariu