O adolescentă în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului după ce mama biologică și tatăl vitreg o abuzau fizic și emoțional

O adolescentă în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului după ce mama biologică și tatăl vitreg o abuzau fizic și emoțional, o puneau la munci grele, nu o lăsau să-și facă temele pentru școală, fata ajungând să aibă și gânduri de suicid.

Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au aflat că minora în vârstă de 16 ani a fost abuzată în mod repetat, fizic și emoțional, și au demarat imediat o anchetă.

Cadrele didactice din cadrul școlii de domiciliu, unde minora a fost elevă, au fost cele care au sesizat reprezentanții Serviciului de Asistență Socială din cadrul Unității Administrativ Teritoriale de domiciliu, cu privire la situația de risc a minorei.

Adolescenta a declarat că este abuzată atât fizic, cât și emoțional de către mama biologică și tatăl vitreg. Totodată, fata a mai precizat că în timpul zilei muncește în gospodărie la nivelul unui adult și nu i se permite să studieze, fiind nevoită să-și facă temele noaptea. Minora a mai relatat și faptul că i-a fost frică să vorbească despre ce i se întâmplă acasă, având și gânduri de suicid. Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) de domiciliu a solicitat intervenția organelor de poliție din comunitate, au constituit echipa mobilă locală și au preluat minora în regim de urgență. Pentru adolescenta abuzată de propria mamă și de tatăl vitreg s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat Suceava. În urma evaluării, minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică în cadrul centrului.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Lasa un comentariu