A băut și a dat foc! O suceveancă beată a provocat trei incendii

 După ce a consumat alcool în exces, o suceveancă a vrut să dea foc unei șuri din gospodăria în care locuia. Focul s-a extins, însă, la două case vecine, provocând daune de peste 100.000 de euro

Polițiștii suceveni par să fi dezlegat enigma incendiului devastator produs la Gura Humorului, în noaptea de joi spre vineri. Astfel, cercetările oamenilor legii au scos la lumină faptul că pe 28 iulie, în jurul orei 23, „pe fondul unei stări de surescitare indusă de consumul în exces de alcool, M. Mihaela, aflându-se în curtea imobilului cu nr. 19 situat pe str. Filaret Barbu din Gura Humorului, unde locuiește temporar, a aprins o flacără în incinta unei anexe din lemn, tip șură, cu intenția de a o incendia”.

Focul s-a extins și a provocat distrugeri la două locuințe învecinate, iar evaluările preliminare indică faptul că daunele produse depășesc 100.000 de euro.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din data de 29 iulie 2022, s-a dispus ca măsură preventivă, reținerea suspectei M. Mihaela, pentru o perioadă de 24 ore, acuzată de distrugere, fiind depusă în arest.

A fost nevoie de intervenția militarilor

În weekend-ul trecut, alte două gospodării din județul Suceava au fost afectate de incendii izbucnite din cauza trăsnetelor. Sâmbătă au ars depozitele de furaje, în comunele Dorna Candrenilor şi Brodina, a informat ISU Suceava.

În satul Dealu Floreni, din comuna Dorna Candrenilor, au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei cu două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului provocat de o suceveancă.

La sosirea echipajelor ardea generalizat un depozit de furaje (fânar), fără posibilităţi de propagare. Au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 24 de metri pătraţi. Focul a mistuit și aproximativ 4 tone de fân, cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind un trăsnet direct.

Totodată, la Brodina, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui alt incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la un trăsnet direct.

La sosirea echipajelor ardea generalizat un depozit de furaje construit din lemn şi acoperit cu azbest. Au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi aproximativ 6 tone de fân.

Sursa: Evenimentul

Lasa un comentariu