STENOGRAME ,,Mafia Permiselor” de la Suceava. Se dau „barabule” șefului Corpului de Control MAI

„Mafia Permiselor” de la Suceava este o problemă cu care se confruntă de mulți ani procuroriii anticorupție. În total nu mai puțin de 17 persoane sunt urmărite penal în acest dosar pentru constituirea unui grup infracțional organizat, dar și dare și luare de mită.

Conform Ziarului de Suceava, gruparea coordonată de chiar șeful „Permiselor” de la Suceava, comisarul șef Radu Ionuț Obreja au ajuns să încaseze și câte 50.000 de euro.

Ei nu s-au oprit doar aici, dar au luat și măsuri contrainformative, care constau nu doar în cooptarea în grupul infracțional a unor ofițeri din structurile teritoriale ale Direcției Generale Anticorupție și Direcției Generale de Protecție Internă. Aceștia se lăudau în cadrul convorbirilor telefonice interceptate și cu numele grele dinMAI, se arată în Național.

Mafia Permiselor de la Suceava. Au ajuns la Gălățeanu!

Momentan procurorii DNA analizează în special fragmentele din stenograme în care se fac referiri insistente la un anume ,,Gălățeanu, șef la Control, la minister”!

”Convorbire Perijoc Gheorghe Ionel ( PGI) – Obreja Radu Ionuț ( ORI):

PGI – Să se intereseze el. Se duce direct la Gălățean, mi-o zis să-i scriu. Că merge… îl are la DGA pe domnul Cătălin, o fost coleg cu dânsu…

ORI – Aha…

PGI – C-o fost acasă…

ORI – Cine?

PGI – De la Corpul de Control…

ORI – Care?

PGI – Gălățeanu acela…

ORI – Aaa…

PGI – Nevastă-sa e încă activă. În minister…

ORI – Da?

PGI – C-o fost că i-am dat eu niște ”barabule”, o mai vrut el ceva și… Că a zis că lasă că îmi vede el cine și ce face… Că are colegi, prieteni, vorbește cu dânsul să vadă cine e… Și află el ce se vorbește pe acolo. Că el mănâncă la…”

Mafia Permiselor

Mai multe informații aici.

OFICIAL Probele de competențe de la bacalaureat 2021 nu se susțin. Ordinul privind metodologia de echivalare.

Anul acesta, elevii de clasa a XII-a nu vor susține probele de competențe digitale, de comunicare și cele lingvistice de la Bacalaureat. Modul în care se vor face echivalările sau recunoașterile acestor probe de examen a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Pentru competențe digitale:

  • nivelul „utilizator începător” pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;
  • nivelul „utilizator de nivel mediu” pentru media cuprinsă între 6 și 6,99;
  • nivelul „utilizator avansat” pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;
  • nivelul „utilizator experimentat” pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

Lasa un comentariu