Staţie nouă de pompieri şi SMURD la Târgu-Neamţ

Oraşul Târgu-Neamţ va avea o nouă staţie de pompieri şi SMURD, în urma implementării unui proiect al Consiliului Judeţean Neamţ.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat că în şedinţa de săptămâna viitoare va supune aprobării consilierilor judeţeni acest proiect, care se va realiza în Humuleşti.

‘Scopul demersului meu este de a asigura spaţiile necesare pentru a fi adăpostită tehnica de intervenţii existentă la acest moment la subunitatea de pompieri Târgu-Neamţ. De asemenea, îmi doresc să realizăm şi un heliport în zonă, astfel încât să fie posibil transferul pacienţilor în alte zone ale ţării în cel mai scurt timp. Nouă clădire va avea un regim de înălţime de parter şi etaj. Proiectul trebuie finalizat până la data de 31 decembrie 2022, finanţarea fiind asigurată de la bugetul judeţului’, a scris, pe Facebook, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Subunitatea de pompieri de la Târgu Neamţ are în dotare 5 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, 2 ambulanţe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autofreză multifuncţională, un camion de intervenţie cu motopompă remorcabilă, o ambarcaţiune de intervenţie, un microbuz de transport personal şi un autoturism de serviciu, scrie agerpres.ro.

Lasa un comentariu