ȘOCANT! O femeie din Vaslui a băut alcool 96%, dezinfectant pentru suprafețe și ulei pentru masaj. Vezi în ce stare se află

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” se luptă să salveze viața unui femei din județul Vaslui, consumatoare cronică de alcool, care a băut mai multe lichide toxice, precum alcool 96%, dezinfectant pentru suprafețe și ulei pentru masaj.

Deși se simțea rău, femeia în vârstă de 47 de ani a refuzat să meargă inițial la spital. Ulterior a fost dusă de membrii familiei sale la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Municipal din Huși pentru că avea o stare generală alterată, era confuză și cu somnolență, suspiciunea fiind că a înghițit lichide toxice.

La începutul acestei săptămâni, pe 30 mai, a fost transferată la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, unde medicii au început ședințele de dializă. Nu se cunoaște cu exactitate despre ce cantitate de lichide ingerate a fost vorba, însă medicii spun că este o combinație de lichide toxice pe care nu au mai întâlnit-o. Starea sa este una foarte gravă încă din momentul internării.

„Este din păcate o creștere în frecvența pacienților cu intoxicație cu alcool sau alcool toxic. În ultima săptămână au fost trei pacienți internați în urma intoxicației cu alcool, toți fiind în stare foarte gravă. Consumul de alcool, și mai ales de alcool la care nu cunoaștem sursa, este extrem de periculos, cantități foarte mici de alcool de etiologie industrială pot duce la deces”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.

Femeia se află internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, fiind intubată și ventilată mecanic. Prognosticul este unul rezervat.

Sursa: Știrea de Iași

Citește și Alcoolemie de la șervețele umede la gură. Un ieșean și-a demonstrat dreptatea în instanță

Lasa un comentariu