Ignatie, Episcopul Hușilor: Sfânta Parascheva nu poate fi carantinată în casa ei

Sfânta Parascheva nu poate fi carantinată în casa ei

Episcopul Huşilor, Ignatie, a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, afirmând că anul acesta, mai mult ca niciodată, Sfânta poartă „povara necredinţei, a urii ateiste a progresiştilor”, dar şi „povara suferinţei credincioşilor”. Ierarhul a reiterat ideea că pelerinajul de la Iaşi, interzis de autorităţi în contextul crizei sanitare, ar fi putut avea loc cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Mesajul Episcopului Ignatie

„Mai mult ca niciodată, în anul acesta pandemic, când umanitatea este zguduită de un virus, care ne tulbură sănătatea, viaţa, existenţa, Sfânta Parascheva poartă povara necredinţei, a urii ateiste a progresiştilor din agora virtuală sau reală, a agoniei celor care vor să anihileze orice pâlpâire firavă a credinţei, a celor mândri şi cu reflexe luciferice, care cred în minciuna iluziei lor că o pot carantina pe Sfânta în casa ei.

citește și: Doar 500 de ieşeni vor putea participa la slujba de hramul Sfintei Parascheva

De asemenea, Sfânta Parascheva poartă povara suferinţei credincioşilor, aidoma lui Iov, cărora le-a fost furată, prin argumente şi sofisme elaborate, exact bucuria îmbrăţişării şi întâlnirii faţă către faţă cu cea pe care o simt, în puterea cuvântului, ca fiind ‘mult folositoarea’.

Iaşiul a devenit pentru câteva zile un adevărat pustiu al Carantaniei, unde Ispititorul a îmbrăcat savuros, fariseic şi ipocrit, nenumărate ipostaze, neţinând cont că bucuria sărbătorii se putea desfăşura în condiţii de respectare, cu stricteţe, a recomandărilor sanitare în vreme de pandemie şi cu încredinţarea că orice creştin, iubindu-şi aproapele, se protejează atât pe sine, cât şi pe cei din jurul său.

citește și: Raed Arafat INTERZICE pelerinajul la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Dar, aşa cum deja ştim, sfidarea credinţei nu are nevoie de argumente pentru a se instala. Este nevoie doar de determinare şi, mai ales, de consecvenţă. Peste câteva zile îşi va căuta nestingherit rezidenţă undeva prin Bucureşti”, a afirmat episcopul într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Lasa un comentariu