Semnarea contractului de deszăpezire a drumurilor naţionale, întârziată de lipsa creditelor bugetare

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi amână încheierea contractului de întreţinere pe timp de iarnă a drumurilor naţionale din judeţul Botoşani din lipsă de credite bugetare, a declarat directorul instituţiei, Ovidiu Laicu.

Potrivit acestuia, licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările a fost finalizată, însă semnarea contractului este amânată ca urmare a lipsei fondurilor în bugetul pe anul în curs.

‘Nu am semnat încă acordul cadru, pentru care eu mi-am făcut treaba şi este adjudecat, şi nu am semnat acordul subsecvent pentru că nu sunt credite bugetare’, a afirmat Laicu.

El susţine că, în cazul unor precipitaţii sub formă de ninsoare, pe drumurile naţionale se va interveni atât cu cele 24 de utilaje proprii ale DRDP, dar şi cu eventuale utilaje de deszăpezire ale firmelor care au câştigat licitaţiile pe celelalte judeţe din Moldova şi care pot fi dislocate la Botoşani, scrie agerpres.ro.

‘Nu rămâne Botoşaniul în zăpadă. Noi avem măsura 1, măsura 2, măsura 3, măsura 4. Dacă s-a rupt un costum, nu înseamnă că nu mai pleci la nuntă. Îl iei pe celălalt din garderobă. Noi avem, şi domnul prefect ştie foarte bine, şi toate autorităţile locale ştiu foarte bine care este situaţia. I-am informat şi suntem în măsură să intervenim oricând. Dacă la noapte ninge, noi suntem acolo cu utilajele din planul de iarnă’, a adăugat Ovidiu Laicu.

Lasa un comentariu