Șeful CJ Suceava cu un pas înaintea noastră pe axa rutieră Iaşi-Suceava

În judeţul vecin a fost atribuit deja şi ultimul contract, în timp ce, la Iaşi, unul dintre cele trei contracte în cauză a fost contestat, atribuirea urmând astfel a întârzia.

Consiliul Judeţean Suceava a atribuit lucrările de execuţie pentru ambele tronsoane ale Axei rutiere strategice de pe teritoriul judeţului vecin. Primul a fost semnat contractul cel mai mare, de la limita judeţului Iaşi până la Suceava, via Dolhasca, notează ziaruldeiasi.ro.

Pentru cei 46,2 km, a fost depusă o singură ofertă, care a şi fost declarată câştigătoare – cea a asocierii de firme condusă de compania locală Autotehnorom, care şi-a adjudecat astfel contractul contra sumei de 110 milioane de lei.

Pentru al doilea segment din judeţul vecin, lung de 29,5 km, de la Suceava până aproape de graniţa cu Ucraina, la Dărmăneşti, au fost depuse două oferte, dar câştigătoare a fost desemnată tot asocierea Tehnorom, pentru o valoare licitată de 69,5 milioane de lei. Lucrările trebuie să fie finalizate în decurs de 24 de luni, la fel ca şi cele din judeţul Iaşi. Aici, lucrarea a fost împărţită în trei loturi, două dintre ele fiind atribuite tot unei asocieri de companii, condusă de firma bucureşteană Alpenside. Al treilea lot, cel mai mare, a avut rezultatul licitaţiei contestat, iar CJ Iaşi a fost nevoit să reevalueze cele trei oferte depuse.

Iniţial, termenul pentru anunţarea câştigătorului lucrărilor în valoare estimată de 90 de milioane de lei era astăzi, dar a fost prelungit până pe 17 iulie.

Lasa un comentariu