Secţiile ATI din spitalele Vaslui şi Bârlad nu mai au locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19

În ultimele două săptămâni, în judeţul Vaslui, numărul noilor cazuri de COVID a ajuns la aproape 1000. La ATI deja nu mai sunt paturi libere pentru cazurile grave.

Autorităţile avertizează că, pe fondul nerespectării regulilor sanitare şi al refuzului vaccinării, numărul de cazuri riscă să crească.

În secţiile ATI din spitalele Vaslui şi Bârlad nu mai sunt locuri libere pentru pacienţii cu COVID, iar medicii spun că 90% din cazurile medii şi grave provin din rândul pacienţilor nevaccinaţi.

Subprefectul Mircea Gologan: Trebuie să înţelegem toţi că nu putem pentru că nu facem un efort să înţelegem că, până la urmă, este datoria noastră, a tuturor, de a opri pandemia.

La nivelul judeţului Vaslui, în prezent, rata de infectare este de 1,97 la mia de locuitori. În jur de 60.000 de persoane din populaţia eligibilă au primit ambele doze de vaccin, însă procentul celor imunizaţi rămâne în continuare mult prea mic, scrie radioiasi.ro.

Subprefectul Mircea Gologan: Să facem tot posibilul să ne vaccinăm şi să respectăm regulile, astfel încât, nu există o chestiune de 100%, dar măcar să limităm numărul de îmbolnăviri.

După 10 zile de la începerea anului şcolar, se înregistrează în judeţ un număr de 32 de cadre didactice şi 70 de elevi depistaţi pozitiv. Din acest motiv, deja aproape 1800 de elevi au trecut la învăţământul online.

Lasa un comentariu