Şcoală închisă de inspectorii sanitari, din cauza condiţiilor improprii în care funcţiona

Autorităţile sanitare au decis închiderea unei unităţi de învăţământ din comuna Viişoara, după ce în presă au apărut imagini privind condiţiile sanitare improprii în care funcţiona.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Teodor Ferariu, a declarat, printr-un comunicat de presă, că inspectorii sanitari s-au autosesizat din mass-media cu privire la situaţia de la şcoala din localitatea Viişoara Mare şi au efectuat un control inopinat la instituţia de învăţământ.

În urma controlului, şcoala a fost închisă şi copiii relocaţi la şcoala din Viişoara Mică.

‘În urma vizionării imaginilor prezentate în presa naţională cu spaţiile improprii desfăşurării activităţii şcolare, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani s-a autosesizat, astfel că o echipă de inspectori s-a deplasat la Şcoala Generală din localitatea Viişoara Mare şi a decis suspendarea cursurilor din spaţiul respectiv şi relocarea elevilor în şcoala din Viişoara Mică până la remedierea deficienţelor constatate şi obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare de la DSP Botoşani’, se arată în comunicatul semnat de Ferariu.

Presa naţională a publicat, joi, imagini care arătau condiţiile insalubre de la şcoala din Viişoara Mare. Camerele de luat vederi au surprins că imobilul nu are geamuri, dar şi că toaletele au ţevile sparte şi vasele de WC pline de rugină. De asemenea, apa, care curgea cu intermitenţe, era foarte murdară.

Lasa un comentariu