Școala exclusiv on-line la Piatra-Neamţ, Bicaz, Gârcina şi Războieni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a hotărât ca toate unităţile de învăţământ din municipiul Piatra-Neamţ, oraşul Bicaz şi comunele Războieni şi Gârcina să funcţioneze exclusiv în sistem on-line, începând din 26 octombrie.

Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor de infectare cu SARSCoV 2 a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori.

La Piatra-Neamţ, incidenţa este vineri de 3,31 la mia de locuitori, la Bicaz se înregistrează 3,48, la Războieni este un indice de 3,90, iar la Gârcina este 3,06.

‘CJSU a decis ca pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea reanalizării vinerea viitoare, să fie învăţământ exclusiv on-line, exceptate fiind la Piatra-Neamţ creşele şi instituţiile private de tip after-school’, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul George Lazăr.

CJSU a mai stabilit ca barurile, restaurantele şi cafenelele din cele patru localităţi să îşi suspende activitatea, pentru 14 zile, în interior, scrie agerpres.ro.

Vor rămâne deschise doar terasele şi va funcţiona sistemul de livrări la domiciliu.

Capacităţile de cazare tip hoteluri, moteluri, pensiuni rămân deschise, iar restaurantele din interior rămân deschise doar pentru clienţii cazaţi.

Slujbele religioase vor fi desfăşurate cu maxim 20 de persoane în interior, cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

‘Chiar dacă vom avea localităţi care au indicele de peste 3 la mie, nu vom trece imediat la închiderea totală a respectivelor localităţi, cum am făcut la Taşca şi Tarcău. Nu ne dorim aplicarea unui lockdown la Piatra-Neamţ sau alte localităţi, ci gradual vom lua măsuri pentru a încerca reducerea cazurilor de COVID-19’, a mai spus prefectul George Lazăr.

În urmă cu două zile, comunele Tarcău şi Taşca au intrat în carantină, pentru 14 zile, din cauza indicelui mare de infectare cu SARS-CoV 2

Lasa un comentariu