Şase persoane acuzate de trafic de minori şi proxenetism, arestate preventiv

Şase persoane acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism au fost arestate preventiv, au informat reprezentanţii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

În cauză au fost dispuse o serie de percheziţii, în urma cărora au fost indisponibilizate şi ridicate trei autoturisme, zece telefoane mobile, cartele SIM, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

‘În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea lunii ianuarie 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, urmărind obţinerea de foloase materiale din practicarea prostituţiei, pe raza judeţului Suceava, de către mai multe persoane vătămate. În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. La activităţi au participat poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, luptătorii Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Suceava şi Maramureş, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava şi Bacău’, precizează un comunicat de presă transmis de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.