Preşedintele Tribunalului Vaslui şi-a înaintat demisia din funcţie la doar trei luni după ce a promovat concursul

Preşedintele Tribunalului Vaslui şi-a înaintat demisia din funcţie

O decizie surprinzătoare a provocat un val de nedumerire în rândul presonalului de justiţie din Vaslui. Preşedintele Tribunalului Vaslui, judecătoarea Laura Monica Balan şi-a înaintat demisia din funcţie, după ce în aceasta vară a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Considerat unul dintre cei mai titraţi judecători în materie penală din Vaslui, Laura Monica Balan şi-a înaintat demisia Secţiei Judecători a CSM, actul unilateral de voinţă al magistratului aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi.

citește și: Radu Mazăre iese din închisoare!

Hotărârea Laurei Monica Balan a fost una total neaşteptată. Chiar dacă de-a lungul timpului a mai făcut mutări-surpriză pe traseul profesional, de această dată decizia preşedintei Tribunalului a reuşit să bulverseze pe toată lumea.

Care sunt motivele

Motivele invocate în demisie sunt de ordin personal. Un impuls de moment ce a determinat-o pe Laura Monica Balan să renunţe la funcţia ce o câştigase în această vară în urma concursului organizat de CSM cu un proiect managerial aproape de nota 10. Laura Monica Balan se afla la cârma Tribunalului Vaslui din anul 2017. Absolventă a Institutului Naţional al Magistraturii (INM), judecătoarea Balan a intrat în magistratură la începutul anilor 2000, ca procuror.

Lasa un comentariu