Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă pentru prinderea unor persoane care făceau contrabandă

dav

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă pentru prinderea unor persoane care făceau contrabandă cu ţigări la frontiera cu Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi cei din cadrul STPF Botoşani au observat, pe raza localităţii Pomârla, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase. În momentul în care oamenii legii s-au apropiat de acestea, contrabandiştii au reuşit să fugă, scrie agerpres.ro.

‘La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele şi au fugit în pădurea din apropiere. Deoarece persoanele nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale’, a afirmat Răcnea.

În coletele respective se afla cantitatea de 6.000 de pachete de ţigări, în valoare de 60.100 de lei.

Un alt caz de contrabandă a fost înregistrat în acest sfârşit de săptămână la Teioasa. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat două persoane care se deplasau în apropierea localităţii, transportând în spate colete voluminoase.

‘La vederea poliţiştilor de frontieră, persoanele s-au îndreptat către interiorul pădurii. În urma verificărilor efectuate, într-o râpă din pădurea Teioasa au fost depistate ascunse mai multe colete cu ţigări. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 5.000 de pachete, în valoare totală de 70.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor’, a precizat reprezentantul STPF Botoşani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

Lasa un comentariu