Poliţia Locală, desfiinţată într-un oraş din Botoşani

Poliţia Locală va fi desfiinţată, iar poliţiştii locali vor deveni agenţi de pază, după o decizia a Consiliului Local din Darabani, Botoşani.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, consilierii au aprobat proiectul de desfiinţare a Poliţiei Locale, în timp ce primarul oraşului, Liviu Hrimiuc, a anunţat că poliţiştii nu vor fi daţi afară.

„E o reorganizare, nu îşi pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenţi de pază. O să devină mai eficienţi în situaţia în care vor deveni personal contractual. Poliţia Locală nu îşi prea avea rostul în oraşul nostru. Cei şase vor fi angajaţi ai primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a explicat primarul pentru Mediafax.

Edilul a mai explicat că a hotărât, împreună cu Consiliul Local Darabani, ca Poliţia Locală să fie desfiinţată pentru a face economii la buget.

„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează” se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc, potrivit stiri.botosani.ro.

Totuşi, pentru ca decizia să fie pusă în aplicare este necesară aprobarea de la Prefectura Botoşani.

Lasa un comentariu