Peste 60 de persoane, infectate cu coronavirus la un centru de recuperare neuropsihică

Un focar de infecţie cu SARS-Cov-2 a fost declarat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comuna Vutcani, județul Vaslui. 41 de pacienți și 22 de angajați au fost testați pozitiv, așa că acest centru a fost pus în carantină.

Conform autorităților vasluiene, un pacient de 42 de ani care nu avea simptome a fost confirmat pozitiv la o clinică din Iași, astfel că DSP a început ancheta epidemiologică.
Ulterior, au fost confirmați pozitivi 41 de beneficiari și 22 de angajați din cadrul centrului.

Probabilitatea să fie depistate și alte persoane pozitive este mare, dar și riscul ca persoanele care sunt acum negative să se îmbolnăvească, motiv pentru care Comitetul Județ̦ean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis instituirea carantinei pentru de 14 zile la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești.

Astfel, persoanele depistate pozitive rămân în centru, iar evaluarea lor clinică se va face de către o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, precum şi de către medicul de familie care are pe listele sale beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală și se va decide care persoane au nevoie de internare la Bârlad.

Cei care nu au nevoie de internare vor primi tratament indicat de echipa de medici și vor fi monitorizaţi zilnic.

De asemenea, angajații rămân la locul de muncă 14 zile

Lasa un comentariu