Peste 150 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19

În judeţul Bacău, primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns ieri. În total sunt 750 de doze primite, dar vor urma şi altele, în funcţie de cereri.

Direcţia de Sănătate Publică a precizat că prima tranşă de vaccin va fi utilizată pentru personalul unităţilor sanitare care asigură asistenţa medicală pacienţilor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Până acum au fost imunizate peste 150 de persoane,scrie radioiasi.ro.

Adrian Popa, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău:

„De ieri a început efectiv procesul de vaccinare. Ne-am chinuit puțin cu partea de informatizare, respectiv cu acele tablete și înregistrarea în sistem. Ușor, ușor lucrurile intră în normal. Ieri au fost peste 60 de persoane vaccinate, astăzi erau programate 120. Cele 300 de doze primite le epuizăm în trei zile. Deja am făcut solicitare pentru diferență.”

La cea mai mare unitate medicală din judeţ, Spitalul de Urgenţe, unde lucrează 2.000 de angajaţi, au existat, însă, şi persoane care au refuzat, pe moment, vaccinarea, a mai precizat managerul Adrian Popa:

„La primul recensământ făcut, din cei peste 2.000 de angajați au venit aproape jumătate. Acum am mers doar pe bază de tabele venite din secție, pentru cine dorește. Nu au fost înregistrate cazuri majore, nu au fost înregistrate șocuri anafilactice. Procesul a decurs normal. Sunt foarte puține cazuri cu mici alergii, dar ținute sub control.”

Lasa un comentariu