Persoane cercetate pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vaslui au efectuat două percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui, pe data de 16 martie, a fost efectuată o percheziţie la locuinţa unei femei de 53 ani, din oraşul Negreşti, iar ulterior, în urma cercetărilor derulate de poliţişti, a fost identificată o armă neletală, scurtă de tip pistol, deţinută fără drept, supusă autorizării, peste 600 de proiectile metalice şi un recipient cu aer comprimat, care ar fi fost introduse în ţară, fără drept, în cursul anului 2020, din Grecia, scrie agerpres.ro.

‘Femeia bănuită de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor nu figurează ca fiind deţinătoare legală de arme şi muniţii supuse autorizării sau notificării. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii specializaţi din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în vederea probării întregii activităţi infracţionale’, precizează sursa citată.

Cea de-a doua percheziţie a avut loc pe data de 17 martie, la locuinţa unui bărbat de 49 ani, din comuna Creţeşti, unde au fost depistate 12 kilograme de carne de vânat şi un laţ din şufă metalică. În acest caz cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, prevăzută de art.42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. 

Lasa un comentariu