Percheziţii la suspecţi de camătă, şantaj, ameninţare, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Procurorii DIICOT Neamţ au efectuat, ieri, nouă percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj, ameninţare, hărţuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DIICOT, grupul infracţional s-a constituit şi a activat bazat pe relaţii familiale şi prietenii apropiate în perioada 2017 – 2020.

Membrii grupării solicitau taxă de protecţie de la administratorii unor săli de jocuri de noroc, prin exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă atât asupra angajaţilor care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cât şi asupra unor clienţi, scrie agerpres.ro.

‘Gruparea s-a specializat şi în oferirea de bunuri şi diferite sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane de pe raza municipiului Roman, datornicii urmând a returna sumele de bani cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării. În cazul nerecuperării de către membrii grupării a sumelor de bani împrumutate în timpul stabilit de către aceştia, dobânzile creşteau zilnic, iar datornicii erau ameninţaţi şi constrânşi psihic şi fizic în vederea efectuării plăţilor’, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate patru autoturisme, sumele de 6.700 de lei, 725 de euro şi 12 telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au fost conduse, în vederea audierii, şase persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, al poliţiştilor IPJ Neamţ şi al jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi ‘Alexandru cel Bun’ Bacău şi IJJ Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Lasa un comentariu