Percheziţii la bănuiţi de delapidare, tăiere şi sustragere fără drept de arbori din fondul forestier naţional

Poliţiştii vasluieni au efectuat 22 de percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Băceşti, Dumeşti şi Vinderei, la persoane bănuite de delapidare, tăiere şi sustragere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

‘Peste 60 de poliţişti din cadrul IPJ Vaslui au pus în aplicare 22 de mandate de percheziţie domiciliară la adrese de pe raza localităţilor Băceşti, Dumeşti şi Vinderei din judeţul Vaslui (…), în cauză fiind trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi tăiere şi sustragere fără drept de arbori din fondul forestier naţional. Percheziţiile domiciliare au fost efectuate la persoane implicate în activitatea infracţională derulată. Până în prezent au fost depistaţi şi ridicaţi peste 100 metri cubi de material lemnos, o armă neletală supusă autorizării, deţinută fără drept, precum şi elemente de muniţie letală şi neletală’, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vaslui.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Negreşti din cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, scrie agerpres.ro.

Cercetările continuă pentru administrarea probatoriului şi stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale derulate în cauză.

La acţiune au participat reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Vaslui şi 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Bacău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Lasa un comentariu