VIDEO. Percheziţii ale poliţiştilor de frontieră şi procurorilor DIICOT într-un dosar de trafic de migranţi

O persoană a fost reţinută, iar o alta a fost plasată sub control judiciar într-un dosar de trafic de migranţi, instrumentat de poliţiştii de frontieră din Botoşani şi procurorii Biroului Teritorial DIICOT.

A fost destructurat un grup infracţional organizat care, în ultimii doi ani, ar fi facilitat intrarea în România a 49 de migranţi din Bangladesh şi Pakistan.

În acest dosar, au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii prupării, pe raza judeţului Botoşani, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

O persoană reținută pentru 24 ore

În cauză sunt efectuate cercetări faţă de membrii grupării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

În urma descinderilor a fost reţinută o persoană pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Altă persoană a fost plasată sub control judiciar, fiind ridicate mai multe probe în vederea dovedirii faptelor„, a declarat Minodora Răcnea.

Lasa un comentariu