Penitenciarul Botoşani se va extinde cu două noi pavilioane cu o capacitate totală de 400 de locuri

Penitenciarul Botoşani se va extinde cu două noi pavilioane care vor avea o capacitate totală de 400 de locuri de cazare pentru persoanele private de libertate, a declarat directorul unităţii de detenţie, Cristian Ieremie.

Potrivit acestuia, unul dintre pavilioane, cu capacitatea de 80 de locuri, va fi construit cu fonduri de la bugetul de stat, iar celălalt, cu o capacitate de 320 de locuri, din fonduri asigurate de Guvernul Norvegiei.

Reprezentanţii Penitenciarului Botoşani au semnat, de curând, un contract cu o firmă din Iaşi pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii ‘Pavilion nou de deţinere cu 80 de locuri de cazare, punct primire deţinuţi şi post control nr. 2’.

‘În acest an, prin bugetul de stat, ne-au fost asigurate fonduri pentru studiul de fezabilitate. Este posibil ca anul viitor să fie alocate fonduri pentru proiectare şi ulterior pentru execuţia lucrărilor’, a afirmat Ieremie.

De asemenea, Penitenciarul are în lucru procedura de achiziţie publică a studiului de fezabilitate pentru pavilionul de 320 de locuri construit cu sprijinul autorităţilor norvegiene.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Direcţia Naţională de Probaţiune au semnat un memorandum cu autorităţile norvegiene în vederea extinderii şi modernizării a patru închisori din România, printre care şi cea din Botoşani. Astfel, Penitenciarul din Botoşani ar urma să beneficieze de aproximativ cinci milioane de euro pentru construcţia a două pavilioane noi, care ar urma să asigure 400 de noi locuri de detenţie.

Lasa un comentariu