Paturi suplimentate la Secţia de boli infecţioase pentru a face faţă numărului de pacienţi internaţi

Numărul de paturi din Secţia de boli infecţioase – adulţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost suplimentat, pentru a face faţă valului de pacienţi cu gripă, pneumonii sau infecţii virale ale căilor respiratorii.

Şeful Secţiei boli infecţioase – adulţi, medicul Valentina Morcov, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, deşi în spital sunt internate doar cazurile grave, numărul pacienţilor este foarte mare, scrie agerpres.ro.

‘Este aglomerată secţia. Am suplimentat şi numărul de paturi din saloane. 14 paturi am pus în plus, pentru că a fost nevoie ca să încapă efectiv toţi pacienţii pe care i-am internat. (…) Tot ce înseamnă respirator este plin, saloanele pentru respirator sunt pline. Nu internăm decât cazurile cu complicaţii, cazurile cu afectare respiratorie severă, cu afectare importantă a stării generale. Restul primesc recomandări de tratament la domiciliu. Mai facem internări de zi’, a afirmat Morcov.

Ea a precizat că număr de persoane care se prezintă zilnic la Secţia de boli infecţioase – adulţi este în medie de 45-50.

Lasa un comentariu