„Pandemia economică va fi mai mare decat coronavirusul! Acum ne ascundem sub pături, atunci nu vom avea ce face” Previziuni sumbre

Patronul echipei FC BotoşaniValeriu Iftime, crede că dacă se mai prelungeşte mult timp suspendarea campionatului, cluburile ar putea intra în faliment. 

Mai mult, Iftime a explicat că problema cea mai mare nu este reprezentată de coronavirus în sine, ci de criza care va lovi economia națională și mondială care va urma după dispariția COVID-19, după cum relatează digisport.ro

„Dacă nu suntem atenţi o să avem o pandemie economică mai mare decat coronavirusul! La coronavirus stăm în casă şi ne ascundem sub pături, economic n-ai ce face, trebuie să te rogi la Dumnezeu să ai o bucată de pâine.

Economia trebuie să funcţioneze în condiţii de maximă atenţie.Şi fotbalul poate funcţiona fără spectatori în condiţii de protecţie maximă,” a declarat Valeriu Iftime într-o intervenţie la emisiunea Fotbal Club. 

Valeriu Iftime: „Echipele au nevoie de activitate ca să facă rost de venituri

Patronul grupării moldovene a mărturisit că avea un buget solid înainte de izbucnirea epidemiei. „Le-am dat mesaj la copii, avem buget foarte bun anul acesta. Dar s-a blocat totul. Să vedem ce se întâmplă cu drepturile tv, cu piaţa de transferuri. Aveam un credit luat, acum e blocat pentru că banca spune că nu avem competiţia începută.Dacă nu dăm drumul la competiţie nu putem discuta despre nimic, toate echipele au nevoie de activitate ca să facă rost de venituri. Cele sponsorizate de stat nu ştiu dacă mai primesc bani de la stat,” a precizat Valeriu Iftime. 

În Italia antreprenorii deja nu mai au bani să susțină sportul

Tot mai mulți oameni de afaceri au probleme financiare, iar cluburile din ligile inferioare din Italia suferă enorm. Majoritatea așteaptă urgent un ajutor de la Guvernul Italiei ca să supraviețuiască acestei perioade. 

”Majoritatea grupărilor din Serie D sunt susținute de antreprenori locali. Aceștia au afaceri în orașele lor și își doresc ca localitățile din care provin să fie reprezentate fotbalistic”, explică un fotbalist argentinian care evoluează în Italia.

Chiar și înaintea pandemiei de COVID-19, formațiile din diviziile regionale funcționau la limită, având deja probleme financiare. ”Trebuie să fii atent și să te uiți cu ce echipă semnezi. Multe cluburi nu se țin de promisiuni”, spune un alt jucător argentinian, Gabriel Colombe (29 de ani), citat de publicația Ole.

Lasa un comentariu