O femeie a fost amendata dupa ce a efectuat un apel fals la 112

O femeie în vârstă de 52 de ani din localitatea Lunca a fost amendată de poliţişti cu 1.000 de lei, după ce a sunat la 112 şi a anunţat că ‘bărbatul vrea să o omoare’, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.


Potrivit oficialilor Poliţiei, în timpul apelului la 112 femeia nu a oferit detalii despre locul în care se află sau despre identitatea sa iar la reapelarea numărului de telefon s-a constatat faptul că acesta este închis.

Din acest motiv, s-au constituit echipe de cercetare şi s-au efectuat verificări din casă în casă, pentru identificarea persoanei care a apelat.

Femeia, care a fost identificată de poliţişti, a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a efectuat apelul la SNUAU 112 în urma unui conflict cu soţul său, de 54 de ani, generat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Ea a recurs la acest gest în scopul intimidării partenerului de viaţă, crezând că astfel bărbatul va renunţa la dispută. Totodată, a precizat că după ce a apelat şi-a închis telefonul mobil pentru a nu fi identificată de către organele de poliţie şi, ulterior, sancţionată de către acestea, a afirmat Nenişcu.

Pentru identificarea apelantei, au fost dispuse metode speciale de supraveghere şi cercetare, fiind angrenaţi în această activitate poliţişti din cadrul Biroului de Analiză a Informaţiei, Serviciului de Operaţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Oraşului Flămânzi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni şi nr. 8 Flămânzi.

sursa: radioiasi.ro

Lasa un comentariu