Numărul moldovenilor care au intrat în România în ultimele două zile, cu 75% mai mic faţă de 2020

Numărul cetăţenilor din Republica Moldova care au intrat în România pentru a petrece sărbătorile de Crăciun pe stil vechi s-a redus semnificativ pe fondul pandemiei de COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Potrivit acesteia, numărul cetăţenilor moldoveni care, în perioada 5-6 ianuarie, au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca-Costeşti a scăzut la aproximativ un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, în intervalul 5 ianuarie ora 0,00 – 7 ianuarie ora 0,00, prin PTF Stânca au trecut, pe sensul de intrare în ţară, 560 de persoane şi 180 de autoturisme, în condiţiile în care, în acelaşi interval al anului trecut, au intrat în România 2.620 persoane şi 740 autoturisme, scrie agerpres.ro.

Oficialii Poliţiei de Frontieră susţin că majoritatea celor care au intrat pe teritoriul statului român o reprezintă cetăţenii moldoveni care au locuri de muncă în spaţiul Uniunii Europene şi care folosesc România ca ţară de tranzit.

‘În conformitate cu prevederile prevederile legale în vigoare şi ţinând cont de contextul actual, cetăţenilor străini din statele non-UE le este interzisă intrarea pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii de frontieră le permit intrarea în ţara noastră doar în situaţiile de excepţie prevăzute expres în cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 1.065 din 11 decembrie 2020. Majoritatea celor care tranzitează prin PTF Stânca în această perioadă sunt cetăţeni europeni sau au permise de şedere în statele UE’, a afirmat Răcnea.

Lasa un comentariu