Nici focarul de infecţie nu opreşte hoţii din Suceava. Tăieri ilegale de arbori, în valoare de 90.000 de lei

Suceava e zona cea mai afectată de coronavirus, dar pe hoţi nu îi sperie acest lucru. Ministrul Mediului a anunţat că alte tăieri ilegale de arbori au avut loc în Suceava.

Valoarea cioatelor contestate se ridică la 90.000 de lei. I.P.J Suceava a început demersurile pentru întocmirea unui dosar penal, scrie Mediafax.ro.

2.499 de infectaţi cu COVID-19 din 10.635 câţi sunt confirmaţi la ora actuală în România se află în Suceava. Dar asta nu îi sperie pe hoţi. Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei cercetând un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat. 

„Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020.Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130mc de lemn rotund”, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe. 

Ministrul susţine că în cadrul acţiunii care a continuat în fondul forestier, „au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie”. 

Peste 90.000 lei este valoarea cioatelor contestate. I.P.J. Suceava a început demersurile pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate. 

Garda Forestieră Suceava va continua controalele, împreună cu M.A.I şi M.Ap.N. 

Lasa un comentariu