Un medic de la Spitalul din Roman a fost prins cand lua mita

Suma de bani ar fi fost primită de la ruda unui pacient, în urma unei intervenţii chirurgicale efectuată de medicul respectiv.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, procurorul Marius Ianuş, a declarat pentru postul nostru de radio că medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

„La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a avut loc un flagrant în urma unei sesizări la Tel Verde. În urma flagrantului a fost depistată o sumă de bani în biroul şefului secţiei de Ortopedie, sumă de bani ce era urmărită de lucrătorii DGA şi procurorul de caz. În urma flagrantului, medicul în cauză a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi în urma anchetei efectuate s-a luat decizia ca acesta să fie pus sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.” Flagrantul în acest caz a fost organizat de reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Comunicat de presă

Neamţ/ Medic prins în flagrant în urma unei sesizări la Call-Center Anticorupţie – 0800.806.806

În data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center Anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806, ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparţinătorul unui pacient, în urma unei intervenţii chirurgicale.

După realizarea acţiunii de prindere în flagrant, inculpatul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar faţă de acesta a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul S.O.S. Neamţ şi Centrului Operaţional 1 Iaşi.

sursa: ziarudldeiasi.ro

Lasa un comentariu