Un elev minor și-a înjunghiat colegul într-un parc în urma unor certuri

Un tînăr de 17 ani, elev la o şcoală profesională și-a înjunghiat un coleg mai mare cu un an ca el. Fapta s-a petrecut în Parcul Municipal din Roman. Minorul este cercetat de către un procuror de la Parchetul Neamţ pentru tentativă de omor.

Marţi, 6 iulie, în jurul orei 14.00, între cei doi s-a produs o altercaţie, soldată cu înjughierea unuia dintre tinerii angrenaţi în conflict.

Un elev minor și-a înjunghiat colegul

„Directorul Colegiului Tehnic Danubiana, Leonard Văcaru, m-a anunţat de faptul că doi elevi ai unităţii sale şcolare, unul din anul I şi al doilea din anul II, la Şcoala Profesională, au avut o altercaţie gravă în Parcul Municipal, care se putea sfîrşi tragic. Unul dintre aceştia, în vîrstă de 18 ani, din Cordun, a fost înjunghiat de un minor de 17 ani cu domiciul în satul Zece Prăjini, din comuna Dagîţa, judeţul Iaşi.

Fiind un fapt deosebit de grav, la rîndul meu, l-am înştiinţat pe domnul secretar de stat Sorin Ion, de la Ministerul Educaţiei. Am dispus, în cursul zilei de astăzi (7 iulie – n.r.), trimiterea unei anchete la unitatea şcolară amintită, pentru a vedea în amănunt ceea ce s-a întîmplat acolo şi a vedea dacă cei doi nu se aflau în timpul cursurilor şcolare. Vrem să vedem şi de ce nu s-au luat nici un fel de măsuri, chiar exmatricularea, împotriva celor doi, aceştia avînd un număr record de absenţe, unul peste 100 şi al doilea peste 111. Din cîte mi-a spus directorul absenţele de ieri erau consemnate în catalog. E un semnal că va trebui ca în fiecare unitate şcolară să se întreprindă mai multe acţiuni, apropo de bullyng-ul de care vorbeam chiar cu dumneavoastră săptămînile trecute“, a declarat Mihai Obreja, inspector şcolar general.

Citiți materialul integral pe monitorulneamt.ro

VIDEO. Bărbat ucis în miez de noapte de un șofer fugar.

Lasa un comentariu