Ministrul Lucian Bode anunţă noi controale în cazul crimei de la Oneşti

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că vor fi efectuate noi controale în legătură cu modul de intervenţie al autorităţilor în cazul tragediei de la Oneşti, susţinând că nu este ‘supărare mai mare’ pentru un ministru să vadă că cei trimişi salveze viaţa oamenilor nu au reuşit să facă acest lucru.

‘Din punctul meu de vedere, astăzi este nevoie, mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncţionalităţile din sistem şi să luăm măsuri. Cu siguranţă, pe cazul Oneşti, vom mai discuta, cu siguranţă pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi şi alte anchete. Este în derulare o anchetă penală, dar noi ne vom continua verificările, pentru că raportul prezentat public a vizat cu precădere tragedia de la Oneşti din 1 martie. Noi trebuie să vedem în ansamblu ce s-a întâmplat acolo, cum funcţionează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile. Veţi vedea şi alte controale, alte verificări şi concluzii şi măsuri pe subiectul Oneşti’, a precizat Bode.

Întrebat de jurnalişti dacă cei doi muncitori ar fi putut fi salvaţi, Lucian Bode a spus: ‘Eu acest lucru mi l-aş fi dorit. Nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne să vadă că salvatorii trimişi acolo să salveze viaţa oamenilor, din păcate nu au reuşit acest lucru’, scrie agerpres.ro.

Pe 1 martie, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din oraşul Oneşti, după care i-a ucis folosind un cuţit. Poliţiştii au intervenit după aproape 6 ore, timp în care au încercat să negocieze cu el. 

Lasa un comentariu