Metoda ACCIDENTUL lovește din nou: bătrână în vârstă de 90 de ani păgubită de suma de 24 000 de lei

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările față de două persoane, un bărbat și o femeie, din județul Iași, bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”.

Acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Prejudiciul cauzat depășește 24.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pe numele unui bărbat de 27 de ani și al unei femei de 32 de ani, ambele persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, pe data de 25 iunie, în jurul orei 19:00, acestea ar fi contactat telefonic o femeie de 90 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui, cu scopul de a o induce în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acesteia într-un accident rutier. În acest sens, femeii i s-a solicitat o anumită sumă de bani, apelanții pretinzând, în mod nereal, că ar deține calități oficiale și că i-ar putea oferi ajutor.

Mai mult, persoanele bănuite s-ar fi deplasat ulterior la domiciliul persoanei vătămate, de unde ar fi ridicat suma de bani pretinsă la telefon.

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 24.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de cele două persoane, instanța de judecată admițând propunerea. Astfel, persoanele în cauză au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Lasa un comentariu