Medic botoșănean decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din cauza covid19

Medicul primar de medicină internă Mariana Andrioaie a decedat, în spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Aceasta a fost transferată cu ambulanța miercurea trecută, din cauză cu organismul nu răspundea la tratamentul care îi era administrat la Botoșani.

Medicul internist, de 67 de ani, care făcea doar gărzi în Spitalul Județean, a fost primul care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu covid19, să fie testată pentru această boală, în ciuda opoziției infecționiștilor, scrie monitorulbt.ro.

Deși aceasta a intrat în contact cu acea pacientă, nu a fost pozitivă pentru covid19, ea fiind retestată după câteva săptămâni, când a început să acuze simptome specifice.

A fost internată la Botoșani, după care transferată la Iași. “Dr. AM medicina interna, 68 ani contact cu caz confirmat in 23.03, recoltat pe 24.03, rezultat negativ 29.03, se simte rau pe 19.04, se interneaza la sectia infectioase BT, testata pe 20.04 cu rezultat pozitiv, transferata la Spitalul de Infectioase Iasi pe 24.04, inregistrat decesul pe 27.04.

Suferea de diabet zaharat si cardiopatie hipertensiva.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Botoșani.

Lasa un comentariu