Mai multe persoane din Botoșani au fost diagnosticate greșit cu coronavirus. Conducerea DSP a fost demisă!

Mai multe persoane din Botoșani au fost internate la Infecțioase după ce au fost diagnosticate greșit cu coronavirus. În urma acestor erori, conducerea Direcției de Sănătate Publică a fost demisă.

Primul caz de acest gen a fost cel al unei femei de 60 de ani, care a contactată telefonic săptămâna trecută pentru a i se comunica faptul că este pozitivă cu Covid19, scrie Monitorul de Botoșani.

Femeia, care este şi dializată, fusese testată după ce unul dintre pacienţii centrului de dializă a decedat din cauza Covid19. Aceasta a fost informată că este pozitivă, urmând a fi internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase.

Femeia şi-a făcut bagajul cu strictul necesar, a fost internată, însă după jumătate de oră a fost informată de o asistentă că trebuie să îşi facă în nou bagajul şi să fie transferată pe Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean, pentru că era negativă şi nu pozitivă.

Ulterior, prin aceeași situație a trecut un bărbat, care timp de câteva ore a trăit cu senzația că este infectat cu coronavirus, până i s-a comunicat că i-a fost încurcată testarea și, în realitate, a ieșit negativ.

Conducerea DSP, demisă

Bărbatul a reclamat acest lucru la conducerea județului, ocazie cu care s-a constatat că reprezentații DSP au greșit diagnosticul în mai mult cazuri, astfel încât prefectul a decis schimbarea conducerii.

Urmează ca reprezentanții noii conduceri a DSP să stabilească dacă aceste erori au fost comise la comunicarea rezultatelor de către laboratorul de analize sau de către cei care făceau comunicarea propriu-zisă.

Lasa un comentariu