La Botoşani, autorităţile construiesc un spital nou, care va deveni suport COVID-19

Răspândirea noului coronavirus în ţara noastră continuă să fie relativ constantă, peste 40% dinte testele prelucrate în ultimele 24 de ore au ieşit pozitive.

În spitale sunt acum 13.685 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 1.160 la terapie intensivă, scrie rador.ro.

În tot mai multe zone din ţară nu mai sunt locuri în spitale pentru tratarea acestor bolnavi.

La Galaţi, de exemplu, persoanele testate pozitiv aşteaptă zile întregi în containerele amenajate în curtea Spitalului Judeţean, sau în zona tampon a acestei unităţi medicale, pentru a fi transferaţi către alte spitale.

La Botoşani, autorităţile construiesc un spital nou, care va deveni suport-COVID-19, este vorba de Spitalul de Boli Paleative, care va deveni operaţional anul viitor, după cum explică primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei: Termenul de finalizare pentru branşamentul electric este unul de patru luni de zile. Dar, de asemenea, este un termen maxim care poate fi devansat dacă sunt furnizate transformatoarele şi dacă lucrările decurg în mod firesc, ţinân cont că ne apropiem şi de un sezon rece, care ne poate împiedica să facem anumite lucrurări acolo. În ceea ce priveşte celelalte utilităţi, branşamentul pentru energie termică, apă şi canalizare, proiectarea este finalizată şi urmează a fi lansată în licitaţii şi execuţie, cu un termen, de asemenea, maximal de 6 luni de zile. 

Lasa un comentariu