Inspectoratul Şcolar lansează o platformă on-line gratuită pentru elevi şi profesori

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a lansat ‘Campusul Virtual’, o platformă on-line gratuită oferită elevilor şi personalului didactic din judeţ, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

‘Profesorii care vor avea cont vor putea construi suporturi de curs la disciplinele şi anii de studii la care s-au lansat deja spaţiile de curs, vor putea de asemenea configura şi verifica temele sau interacţiona cu elevii prin intermediul spaţiului de discuţii sau prin feedback-ul la temele date. Inspectorii şcolari sunt cei care gestionează domeniile, iar fiecare inspector îşi alcătuieşte echipa de redactare a suporturilor de curs şi a testelor care vor fi rapid plasate în spaţiile de curs. Folosirea acestui ‘ Campus Virtual’ se poate îmbina armonios cu o soluţie de teleconferinţă. Toate acestea, pentru a veni în sprijinul elevilor şi profesorilor, dar şi pentru a crea un instrument de învăţare electronică colaborativ, pus la dispoziţie în mod gratuit şi cu acces neîngrădit de pe orice dispozitiv’, precizează un comunicat de presă transmis de ISJ Vaslui.

Administratorul ‘Campusului Virtual’ va pune la dispoziţia utilizatorilor tutoriale concise, iar conţinuturile cursurilor vor respecta programa şcolară şi vor propune o parcurgere graduală a materiei cu ajutorul materialelor educaţionale-suport create de cadrele didactice vasluiene, scrie agerpres.ro.

‘Ne alăturăm astfel efortului suplimentar impus de traversarea cu succes a acestei perioade dificile, care trebuie depăşită prin solidaritate şi eforturi comune’, au menţionat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vaslui.

Lasa un comentariu