Încep lucrările la noul complex de servicii pentru persoane adulte cu handicap în localitatea Dragomirești

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat începerea lucrărilor la un nou complex de servicii pentru persoane adulte cu handicap ce va fi construit în localitatea Dragomireşti, în cadrul unui proiect în valoare de 11,7 milioane lei.

‘Am dat startul lucrărilor pentru un nou proiect, prin care realizăm Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap. Acesta va fi realizat în comuna Dragomireşti, în vecinătatea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, investiţie importantă, începută în 2019, a cărei valoare depăşeşte 14 milioane de lei şi care în acest an va fi finalizată’, a afirmat Ionel Arsene, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că în viitorul centru vor fi mutaţi asistaţii care în prezent locuiesc în spaţii neconforme cu normele UE, găsite ca soluţie imediată după ce tavanul unui dormitor al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Roman s-a prăbuşit din cauza vechimii clădirii, scrie agerpres.ro.

‘Vreau ca oamenii cu nevoi speciale să beneficieze de condiţii deosebite de îngrijire şi tratament! Mă preocup continuu de problemele semenilor care au nevoie de sprijin şi vreau să aibă condiţii de trai cât mai bune’, a mai spus Ionel Arsene.

Conform proiectului, în noul centru vor fi realizate un corp central, unul administrativ, o clădire anexă şi şapte clădiri cu destinaţia de spaţii de cazare – 25 de camere – cu dependinţele aferente.

În noiembrie 2016, tavanul unei camere din Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Socială Roman s-a prăbuşit, două femei fiind rănite şi alte patru suferind atacuri de panică.

Clădirea în care funcţionează centrul este monument istoric şi datează din 1850, fapt pentru care nu au putut fi realizate lucrări de reparaţii.

După incident, toţi cei 50 de asistaţi au fost mutaţi într-o aripă sigură a clădirii iar CJ Neamţ a început demersurile pentru a ridica un nou complex de servicii la Dragomireşti.

Lasa un comentariu