FOTO. Bărbat cu dublă cetăţenie română şi moldoveană, prins la frontieră cu aproape 50.000 de cartuşe letale asupra sa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au declanşat o anchetă penală faţă de un bărbat de 43 de ani, care are atât cetăţenie română, cât şi cetăţenie a Republicii Moldova, care deţinea ilegal aproape 50.000 de cartuşe letale, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul, care încerca să iasă din România, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi pentru contrabandă calificată.

‘Cu ocazia controlului de frontieră, deoarece bărbatul nu a putut prezenta aviz de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră, poliţistul de frontieră a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, în urma căruia s-a constatat că bărbatul transporta un număr de 49.900 de cartuşe letale, calibru 9 mm. Cu privire la cele constatate, O.I. a declarat că transportă muniţia din Cehia, în Republica Moldova şi că nu ştia că pentru transportul în cauză are nevoie de aviz din partea Poliţiei de Frontieră’, se arată în comunicatul ITPF.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

Lasa un comentariu