Fostul episcop de Huşi, reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual și viol

Fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, a fost reținut in urma cu aproximativ o ora (15.00) de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de fapte de abuz sexual ce ar fi fost comise in perioada 2016-2017, asupra unui fost elev de la Seminarul Teologic din Huși. La momentul agresiunilor, victima, D.T., avea 17 ani, relatează ziaruldeiasi.ro

La audieri se afla in prezent și Sebastian Jitaru, care este acuzat de fapte similare.

UPDATE: Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iasi, fostul episcop Corneliu Barladeanu este acuzat de infractiunile de agresiune sexuală și viol, ambele în forma continuata.

Este vorba de fapte ce ar fi fost comise în anul 2017, victima fiind un elev ce a absolvit în acel an Seminarul Teologic de la Husi. Sebastian Jitaru este acuzat de fapte similare, este suspect, însă nu a fost reținut deoarece este închis într-un dosar de șantaj în care fostul episcop a fost victimă. Potrivit unor surse, Bârlădeanu și Jitaru ar fi agresat sexual elevi diferiți.

„Se va formula propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la acest moment al anchetei nu pot fi oferite alte informații”, a precizat Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, care este și procuror de caz.

Lasa un comentariu