Focarul de COVID-19 de la Secţia de psihiatrie s-a extins. Numărul infectărilor a ajuns la 30

Focarul de coronavirus de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Mavromati’ s-a extins, iar numărul pacienţilor care au contractat virusul a ajuns la 30, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, din cele 30 de persoane confirmate pozitiv, 28 sunt pacienţi internaţi pe Secţia acuţi, iar două sunt cadre medicale.

‘Este clar că focarul de la Psihiatrie este posibil să mai crească, pentru că unii pacienţi care au ieşit până acum negativi pot să devină pozitivi’, a afirmat Adăscăliţei, care a precizat că sursa infectării o reprezintă o infirmieră.

Oficialul DSP susţine că evoluţia focarului a determinat autorităţile sanitare să declanşeze o anchetă în această unitate medicală, care este secţie exterioară a SJU, noteaza agerpres.ro.

‘Oricum, ancheta este în desfăşurare. Este o anchetă amplă. Am cerut de la Spitalul Judeţean o notă de fundamentare a situaţiei de la Psihiatrie’, a adăugat directorul DSP.

Monica Adăscăliţei atrage atenţia asupra faptului că din cei 244 de angajaţi ai Secţiei de psihiatrie, doar 70 au fost vaccinaţi, în timp ce niciun pacient din această secţie nu a fost supus imunizării.

Lasa un comentariu