Focar de pestă porcină africană, confirmat într-o exploataţie comercială din oraşul Murgeni

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui au anunţat, marţi, că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială din oraşul Murgeni.

‘În conformitate cu Buletinul de Analiză nr. 15706/ 24.09.2019 emis de IDSA Bucureşti, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială de porcine la îngrăşat din judeţul Vaslui, cu un efectiv de 1.998 capete. DSVSA Vaslui a notificat toate instituţiile care fac parte din Centrul Local de Combatere a Bolilor şi a întreprins toate măsurile ce se impun în confirmarea unui focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială de porcine’, precizează un comunicat de presă remis de DSVSA Vaslui.

Mâine, la Instituţia Prefectului Vaslui se va întruni Centrul Local de Combatere a Bolilor, urmând să fie stabilite măsurile care vor fi întreprinse în continuare, în vederea gestionării şi stingerii focarului de boală. Autorităţile iau în calcul sacrificarea celor aproximativ 2.000 de porci.

(Sursa: Agerpres)

Lasa un comentariu