Focar COVID-19 la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din Huşi

Numărul persoanelor contaminate cu SARS-CoV-2, în Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi (CARPAD) din municipiul Huşi, a ajuns la 190, centrul intrând în carantină, sâmbătă, după ce 76 de angajaţi şi beneficiari au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

‘Până la data de 10 august, conform informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, se aflau 190 de persoane pozitive în cadrul Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, din care 158 sunt beneficiari şi 32 de angajaţi’, a anunţat Prefectura Vaslui.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis, sâmbătă, instituirea măsurii de carantină pentru o perioadă de 16 zile la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, unde 76 de angajaţi şi beneficiari au fost confirmaţi cu noul coronavirus, scrie agerpres.ro.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, testările în centrul respectiv au început după ce un beneficiar a fost internat pe data de 1 august cu simptomatologie tipică pentru COVID-19, acesta decedând după o zi. Rezultatul în cazul pacientului a fost pozitiv, iar Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică, fiind testaţi 65 de angajaţi, dintre care 28 au sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, dintre care 48 sunt pozitivi.

Autorităţile sanitare vor efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat, urmând să se stabilească măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat. 

Lasa un comentariu