Două cazuri de pestă porcină africană la mistreţi din fonduri de vânătoare ale Direcţiei Silvice

Doi porci mistreţi vânaţi pe fondurile de vânătoare Floreşti şi Roşieşti aparţinând Direcţiei Silvice Vaslui au fost confirmaţi cu pestă porcină africană, au informat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Potrivit autorităţilor, acesta este cel de-al treilea caz de pestă porcină africană înregistrat în judeţul Vaslui, în cursul acestei săptămâni.

‘La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituţia Prefectului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, care a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane. Facem din nou apel la cetăţeni şi la crescătorii de porcine, să anunţe de urgenţă medicul veterinar în cazul în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau dacă apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, facem apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente’, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Autorităţile au subliniat că este interzis consumul cărnii de porc fără efectuarea prealabilă a examenului trichineloscopic

Lasa un comentariu