Copaci şi stâlpi doborâţi de vijelie în mai multe localităţi, în timpul avertizărilor Cod roşu

Mai mulţi copaci şi stâlpi au fost doborâţi de vijelie în localităţile Vârfu Câmpului, Roma, Nicşeni şi Stefăneşti, iar în municipiul Botoşani acoperişul unui balcon a fost desprins pe jumătate şi există riscul să cadă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Sursa citată a precizat că în urma vijeliei, pe DN29C, Ionaşeni – Vârful Câmpului, doi stâlpi au căzut pe partea carosabilă şi pentru îndepărtarea lor intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vârful Câmpului, scrie agerpres.ro.

Totodată, la Nicşeni şi Roma, pe DJ 296 au căzut pe partea carosabilă şi fire electrice şi pentru înlăturarea acestora intervin serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Tot în comuna Nicşeni pompierii voluntari intervin pentru a îndepărta un arbore ce riscă să se prăbuşească peste cablurile electrice.

Pompierii militari de la Ştefăneşti au intervenit pe DN 24C, în localitatea Stânca, unde un copac a căzut pe carosabil şi a blocat circulaţia pe ambele sensuri.

Tot pompierii militari au acţionat şi în municipiul Botoşani, unde au înlăturat acoperişul unui balcon ce s-a desprins pe jumătate şi exista pericolul să cadă peste trecători.

În intervalul orar 16.05 – 17.45, un număr de 43 de localităţi din judeţul Botoşani au fost sub incidenţa unor avertizări nowcasting Cod roşu de vijelii.

Lasa un comentariu