Controale privind respectarea măsurilor sanitare în Suceava

Nerespectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus atât în rândul persoanelor fizice, cât şi a celor juridice a dus la aplicarea unor sancţiuni în valoare de aproape 40.000 de lei.

Poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi în context Covid-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 1.486 persoane dar şi 164 societăţi comerciale.

În total au fost aplicate 168 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor, scrie rador.ro.

Principalele măsuri şi restricţii vizate în controalele efectuate au fost cele privind obligativitatea purtării măştilor de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice deschise, interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00-5,00, cu unele excepţii motivate.

Acţiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea şi prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Lasa un comentariu