Contrabandişti de ţigări urmăriţi în trafic şi opriţi cu focuri de armă şi dispozitive anti-pneu

Poliţiştii de frontieră au urmărit în trafic, în judeţul Suceava, contrabandişti de ţigări care ar fi adus produsele din Ucraina, maşinile acestora fiind oprite după ce s-au tras focuri de armă şi au fost folosite dispozitive anti-pneu.

‘În data de 18 mai, în jurul orei 22,15, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în care lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea, pe raza localităţii Horodnic de Sus, a două autoturisme, despre care se deţineau date că transportă ţigări provenienţă din contrabandă. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, însă şoferii nu au oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile maşinilor, folosindu-se şi dispozitivul anti-pneu’, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, în timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit, poliţiştii de frontieră reuşind reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi români, cu vârste de 22 şi 23 de ani, ambii din judeţul Suceava.

‘În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor în cauză la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu ţigări, în valoare de 98.572 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă’, se arată în comunicat.

Unul dintre autoturismele folosite, în valoare de 17.000 lei, a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor şi se fac verificări pentru indetificarea tuturor persoanelor implicate, scrie agerpres.ro.

Lasa un comentariu